Tearing v ETS 2 a ATS

Úvodní stránka Fóra Euro Truck Simulator 2 Poradna Tearing v ETS 2 a ATS

• Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Adamo.K a poslední změna proběhla před 8 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Autor
      Adamo.K
      Účastník

Chlapi, mam takovy problem. A uz si s tim nevim opravdu rady. Asi cca pred mesicem jsem zakoupil novy PC, Win 10 64 Bit, i5 6400, 8Gb RAM, GTX 960 4G.
      Grafika aktualizovana na nejnovejsi ovladace, WIN 10 taky aktualizovany.
      A k memu problemu, je zajimave ze mi to dela jen u ETS a ATS, a to jen pri rozhlizeni se v kabine, se mi proste dela Tearing, lomeni obrazu.
      Nechapu cim to muze byt? Detaily mam nastavene pres GeForce Experience na optimalni.
      Zkousel jsem samozrejme i Vsync, tearing zmizi, ale FPS se zablokuji na 60 FPS a potom samozrejme padaji na 30 FPS a hra neni plynula.
      Uz opravdu nevim co mam delat. Ale u Dirta, Project Cars mi nic takoveho nedela.
      Diky za rady.

morrelo
      Správce

Zkus hru spustit s jiným grafickým rozhraním (OpenGL nebo DirectX). Buď se to zhorší, nebo zlepší.

Adamo.K
      Účastník

To jsem uz taky zkousel a nic.
      Ale pritom je to zajimave, protoze tearing se dela jen tehdy pokud grafika posila do monitoru vice snimku nez je obnovovaci frekvence monitoru. A treba u Project Cars mam FPS treba klidne i 120 FPS a nedela to.
      Jedine co pomuze je Vertikalni synchronizace, ale to zase uzamkne FPS na 60, to by az tak nevadilo, ale propada se to na 30 FPS a pak uz to zase laguje.
      Nechapu to fakt.

Crab
      Účastník

Vsync ti opravdu pomuze, ale ve hre ho vypni a zapni ho primo v ovladacich a samozrejme nepouzivej ten adaptivni. Pokud bys mel problem se stabilitou framerate, pak muzes zkusit limit FPS napr. pres nV Inspector, nebo MSI Afterburner.

Adamo.K
      Účastník

No ale zase kdyz ho zapnu v ovladacich tak se mi zapne ve vsech hrach, coz ja nechci, chci pouze jen ATS a ETS.
      Tak ze opravdu uz nevim a nechapu proc to dela jen v kamionech.

Adamo.K
      Účastník

Tak me jeste napadlo. Nemuze to delat nejaky program. Protoze si pamatuju, ze jak jsem pred cca mesicem koupil ten novy PC, tak vse behalo krasne bez tearingu. A dneska jsem si vsimnul, ze mi to dela uz i u Dirt Rally, coz mi to taky predtim nedelalo a ted to dela.
      A nebo zkusit nainstalovat starsi ovladac grafiky. Behem tech 2 mesicu co ho mam tak byly 2 aktualizace na grafiku.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.