Odhalení hry Trucks & Trailers

SCS Software na svém blogu možná krapet předčasně (kvůli PR aktivitám německého distributora Rondomedia) odhalili svůj tajný projekt – novou hru s názvem Trucks & Trailers.
Původně šlo o malý projekt který měl jenom vyzkoušet nové technologie v praxi (grafika, fyzika, koncepty, …), ale nakonec se z toho stala „plnohodnotná“ hra (proč je to v uvozovkách vysvětlím na konci novinky). Tato hra nebude o přepravě nákladů, jde spíš o otestování schopností hráče jakožto řidiče tahače. Aby jste měli lepší představu co je tím myšleno – ve hře bude několik (desítek?) jednotlivých úkolů které budete muset splnit. Bude se jednat např. o přesné zacouvání s návěsem na vyznačené místo v časovém limitu, projetí úzké dráhy, manévrování v těsných prostorech a tak podobně. Ostatně můžete se podívat na následující videa (jsou z nedokončené hry – tak berte na vědomí že výsledná hra může vypadat úplně jinak). Hra by měla vyjít během několika málo měsíců, ale o dost dřív něž-li Euro Truck Simulator 2, a za výrazně nižší cenu. Ve videích stojí za povšimnutí (krom vylepšené grafiky) také živé okolí – tj. chodci, cyklisté atp. (tak jsme se nakonec dočkali?).

Oficiální promo obrázky ze hry Trucks & Trailers

Novinka 1 Novinka 2
Novinka 3 Novinka 4

Můj osobní názor (Sniper) – toto není recenze!

Podle mého je komerční vydání takovéto hry krapet troufalé. Já sice vím že dnes vychází ledacos a SCS zřejmě akutně potřebují peníze, ale přeci jenom tohle bude v podstatě jenom minihra za kterou bych nebyl ochotný dát ani 50kč v Levných knihách. Bral bych kdyby to vyšlo jako propagační Freeware, nebo jako DLC k ETS 2 (i když koncept DLC ze srdce nenávidím – kde jsou časy plnotučných datadisků…), klidně i placené. Tohle spoustu lidí jenom nakrkne, protože si to koupí v domnění že jde o novou plnohodnotnou truckovou hru typu ETS (ne každý sleduje vývoj na scéně), a po nainstalování přijde procitnutí do kruté reality prosté hříčky. Takže pokud hra nebude za 30kč (u fyzické distribuce nemožné) nebo nenabídne nějakou unikátní přidanou hodnotu (nepravděpodobné), tak asi nebude mít kdovíjaký úspěch.

Zveřejnit odpověď