Malé naťuknutí rozsahu mapy v Euro Truck Simulator 2

Vývojáři zveřejnili obrázek na který, dovolím si tvrdit, jsme všichni netrpělivě čekali. Jde jen o výběr města kde budete mít svou centrálu, ale je z něj patrné, jaký přibližně rozsah bude mít mapa (jaká města, silnice, …, no však to znáte).

Novinka 1

Krátké doplnění a komentář (od Snipera)

Protože jde o poměrně důležité informace, dovolím si obsah obrázku trochu rozvést. Předně musím zdůraznit, že hra stále není hotová, ale mapa už zřejmě žádnými zásadními změnami neprojde. A další důležitá věc – v ETS 2 bude Anglie, ale v tomto obrázku není (takže o ní nevíme zatím téměř nic). Na obrázku je, jestli dobře počítám, 52 měst, což s připočtením Anglie určitě dá 60+, a to je slušná porce. Když se dobře podíváte nebo si obrázek trochu upravíte, můžete rozeznat i silnice. Pokud mohu soudit, Německo a Rakousko jsou téměř beze změny (oproti GTS), jen přibylo několik okresek. Pro porovnání, mapu GTS najdete zde.
Když to shrnu (a pominu zmíněnou Anglii), tak jádro mapy tvoří Německo a jeho nejbližší okolí, jmenovitě Česká Republika, Rakousko, Švýcarsko, Nizozemí, Belgie a Lucembursko. Obsažena je také malá část Slovenska (Bratislava), západ Polska, sever Itálie a východní část Francie (od Paříže na východ).
Na první pohled se to zdá jako výrazný krok zpět oproti prvnímu ETS, ale je třeba si uvědomit, že mapa má nyní úplně jiné měřítko a hlavně úroveň detailů (jen si vzpomeňte). Pokud jste četli náš rozhovor s Pavlem Šeborem, tak byste neměli být rozsahem překvapeni, ať již negativně, nebo pozitivně.
A teď na trochu osobní notu. Na tento obrázek se samozřejmě ihned objevily reakce komunity. A co jsem měl tu pochybnou čest si přečíst na blogu vývojářů, mě skutečně vadí. Spousta lidí se rozčiluje že ve ETS 2 nebude ta která země (vesměs je řeč o Balkánu a Pyrenejském poloostrovu), a absolutně si neuvědomují, že SCS je nezávislé studio které za sebou nemá velké vydavatele typu EA nebo Activision, takže si zkrátka nemohou dovolit zmapovat každou zemi, i kdyby nakrásně chtěli.
Pokud se ETS 2 bude dobře prodávat (pozor, to není to samé jako „mít velkou komunitu“, kolik lidí z velké rumunské komunity má asi legálně ETS1, když se ho tam prodalo do dvou set kusů), možná se dočkáme nějakého map-packu s novými státy, ale prozatím si budeme muset vystačit se středozápadem Evropy. A já osobně jsem s rozsahem spokojen.
A jaký je váš názor? Neváhejte a vyjádřete se v diskusi pod článkem!

Zveřejnit odpověď