Aktuální situace s licencemi tahačů pro Euro Truck Simulator 2

Během minulého týdne se u SCS Software vyvinula situace s licencováním tahačů pro Euro Truck Simulator 2, bohužel vesměs negativně. Celou dobu ukazovalo SCS Software svým fanouškům videa a obrázky s reálnými logy a názvy tahačů, které se zároveň používaly jako propagační materiály pro výrobce daných tahačů. Poslední dobou ale přibývají videa a obrázky, kde se začínají opět objevovat smyšlené názvy jako Majestic a Valiant.

I přes dlouholetá vyjednávání se vývojářům nepodařilo získat licence právě na tahače značek Mercedes-Benz a Volvo. Oficiální důvody známé nejsou, ale SCS Software je v očích tak velkých firem nejspíš příliš nedůležitá, a možná s tím má co do činění i vžitá představa, že počítačové hry jsou snůška zvráceností a zabíjení, případně jde o záležitost „pro děti“.

Naštěstí ale nekončíme jenom u špatných zpráv. Předevčírem se vývojářům podařilo dohodnout se značkou Renault, a tak se může přidat mezi další licencované tahače ve hře, kterými jsou MAN a Scania. Nezbývá než doufat, že budou další značky pouze přibývat.

Novinka 1 Novinka 2
Novinka 3 Novinka 4

Zveřejnit odpověď