Vychází opravný patch 1.2.5.1 pro Euro Truck Simulator 2

Bezproblémové vydání včerejšího patche 1.2.5 se vývojářům z SCS Software moc nepodařilo. Ihned poté byli vývojáři doslova bombardování zprávami informující o jeho problémovosti. Přes noc tak museli usilovně pracovat na jeho doladění a nyní přináší opravenou verzi spolu s pár radami a doporučeními:

  • Nechte instalaci patche dokončit! Na některých počítačích může instalace trvat až 10 minut, přičemž Windows může instalaci označit jako neodpovídající, ale ve skutečnosti si pouze bere čas na aktualizování všech souborů. Pokud instalaci patche přerušíte dříve, než je dokončena, herní data a spustitelné soubory se desynchronizují, a poté už pomůže jenom kompletní reinstalace hry.
  • V případě cracknutých či jinak změněných souborů hry se instalace patche nezdaří. Patch jednoduše nekopíruje spustitelné soubory nebo herní data, ale používá existující soubory hry, ve kterých pouze nahrazuje jejich vnitřní hodnoty. Pokud byly herní soubory s příponami .exe nebo .scs jakkoliv změněny, instalace patche se nezdaří, a to tak, že se o tom ani nedozvíte – přecejen cracknuté verze hry netestujeme.
  • Před instalací patche se ujistěte, zda-li máte na svém pevném disku dostatek volného místa. Chcete-li mít jistotu, měli byste mít na pevném disku až 4 GB volného místa, aby mohl patch provést veškeré potřebné úpravy. Na konci instalace zase pochopitelně zůstanete s původním místem na disku, volné místo je potřeba jenom při samotné instalaci.
  • Instalace patche může selhat u lidí, kteří mají hru aktivovanou zabanovanými aktivačními klíči. Původně měla hra pouze zobrazit aktivační okno, kvůli chybě ale padala. Naše chyba, že jsme patch netestovali ze zabanovanými aktivačními klíči.
  • Zdá se, že zde můžou být modifikace, které ovlivňují herní ukládací soubory tak, že je neumožní novým verzím přečíst. Pokud tedy používáte mody, ujistěte se, že jste si bezpečně zálohovali složku „profiles“, abyste případně mohli uložené pozice jednoduše navrátit.
  • Hlavním problémem, proč jsme tento patch vydali je, že byl problém s patchem u některých fyzicky distribuovaných verzích hry, což jsme během testování nezjistili. Nyní by ale mělo být vše opraveno.

Pokud máte stále s patchem problémy a nevíte, co dělat, řešením je hru kompletně odinstalovat a znovu nainstalovat. Dávejte si zároveň pozor na nekompatibilní modifikace, aby nedošlo ke zklamání ze ztracené uložené pozice svého profilu, záloha ovšem vždy pomůže.

Pokud s patchem 1.2.5 nemáte problémy, není potřeba hru znovu aktualizovat, funkčně se jedná o ten samý patch. Ve skutečnosti se hra dokonce stále identifikuje jako verze 1.2.5, protože se od této verze do kódu hry nezasahovalo.


Pro stažení patche 1.2.5.1 můžete využít těchto odkazů ke stažení.

Zveřejnit odpověď