SCS Blender Tools – nástroje, díky kterým vytvoříte cokoliv

SCS Software dnes oznámilo, že pracuje na balíčku SCS Blender Tools, který bude dostupný pro každého. Jak již vyplývá z názvu, jedná se o nástroje pro program Blender, díky kterým budete moci jednoduše vytvořit jakýkoliv objekt, model či texturu, které se automaticky vyexportují tak, aby spolupracovaly se hrou.

Novinka 1

Techničtěji založení z vás se už možná ptají, proč právě Blender. Vývojáři mají jasno, a sice Blender je rychlý, flexibilní, s dobrou dokumentací a hlavně zdarma. Je tak přístupný všem a není třeba mít drahé licence pro komerční balíčky u programů jako Maya či 3ds Max.

Vývojáři hodlají používat samotný SCS Blender Tools ke tvorbě hry, takže modeři budou pracovat se stejnými nástroji jako vývojáři a můžeme tak očekávat vysokou kvalitu nadcházejících modů. Plánem je vytvořit 100% nástroj, pomocí kterého budete moci vytvořit veškeré objekty, modely i textury do hry a po propojení s editorem i celé mapy.

Nevím jak vám, ale nám se to velmi zamlouvá a jsme zvědavi, jak to bude fungovat v praxi. Na závěr tu máme pár screenshotů, jak bude integrace s Blendrem vypadat.

Novinka 2
Novinka 3
Novinka 4

Zveřejnit odpověď