Testovací update 1.16.0.1 pro Euro Truck Simulator 2

V prvním updatu nového roku se vývojáři zaměřují na změny v enginu a připravují se tak na budoucí velké aktualizace. Nejvýraznější novinkou je přidání 64bitové verze ETS 2, a protože je kolem ní hodně otázek, vývojáři se na ně rovnou rozhodli odpovědět.

Novinka 1

Jak 64bitová verze ovlivní moji hru?

V 64bitové verzi jsou pouze změny technického rázu, které by neměly mít žádný negativní následek na funkčnost ekosystému hry – veškeré uložené pozice, modifikace, tahače a vstupní metody budou fungovat stejně jako fungovaly předtím.


Proč vydáváte 64bitovou verzi?

S rozšiřováním mapy, novými funkcemi a spoustou modifikací hra postupem času vyžaduje čím dál více operační paměti. 64bitová verze umožňuje hře přistupovat k celé operační paměti vašeho počítače a zamezí pádům způsobeným 32bitovými systémy omezující využití pamětí. Většina moderních počítačů se v dnešní době dodává s 6 a více GB operační paměti, přičemž 32bitové systémy umožňují využívat pouze 4 GB nebo dokonce jen 2 GB z této paměti. 32bitová verze hry v podstatě hladověla po paměti zatímco se několik volných GB válelo v operačním systému.


Jaké jsou výhody této změny?

Používání nového spustitelného souboru by mělo zmírnit problémy s operační pamětí, které jste mohli v minulosti zažít – mnoho z vás hlásilo problémy s omezenou pamětí po instalaci velké sbírky modifikací. Dokonce i ve hře bez žádných modů, s množstvím textur a 3D objektů umístěných v paměti, by měla snímková frekvence během dlouhého hraní zůstat stabilnější.
Plynulejší zážitek by měli mít i tvůrci v editoru map, jelikož budou mít k dispozici více operační paměti.


Mám 32bitový systém. Mohu nějak využít 64bitovovu verzi hry?

Bohužel ne – 64bitová verze může být použita pouze na 64bitových systémech. Pokud to s hraním ETS 2 myslíte vážně, velmi doporučujeme zvážit upgrade 32bitového operačního systému na 64bitový.


Plánujete stále podporovat 32bitovou verzi hry?

Ano, jen tak ji neukončíme. Jak 32bitová, tak 64bitová verze budou ještě po značnou dobu udržovány a synchronizovány. Naopak jsme do updatu zahrnuli několik změn v enginu vylepšující řízení operačních pamětí právě u 32bitové verze hry.


Update 1.16 zároveň přináší menší úpravy mapy, které zahrnují novou podobu velkých prodejen tahačů, takže pokud používáte modifikace, možná bude některé potřeba deaktivovat.

Vývojáři jinak pracují na dokončení DLC Scandinavia, na dlouho očekávaném tahači Mercedes-Benz Actros 2012 a také na mnoha projektech mimo ETS 2. Těžko soudit, co přijde dříve, ale snad na sebe nový obsah nenechá dlouho čekat.

Změny, které update přináší:

  • Přidány nové velké showroomy.
  • Opravy na tahačích: stíny tahačů Scania R, Scania Streamline, Volvo FH16 2012 a Renault Magnum 2009; prahy Renaultu Magnum 2009; zrcátka pro MAN TGX; díry a kolizní zóny Renaultu Premium.
  • Opravy nátěrů Raven pro DAF a MAN a nátěrů Heavy Duty.
  • Opravy nákladů: odstraněn náklad s vánočními dárky, opraven návěs pro přepravu aut, opraveny popruhy a textury helikoptéry.
  • Snížen výskyt pádů.
  • Vylepšeno řízení pamětí u 32bitových systémů.
  • Opravena kontrola ujeté vzdálenosti u achievementu Kariérista.
  • Různé úpravy a opravy mapy.
Novinka 2 Novinka 3

Testovací update 1.16.0.1 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

Zveřejnit odpověď