Upřesnění mapových rozšíření pro American Truck Simulator

V poslední době se množilo spoustu otázek ohledně vydání American Truck Simulator a jeho rozšiřování, takže se na ně vývojáři rozhodli odpovědět. Jisté je, že hra bude při vydání obsahovat Kalifornii, ta byla v plánu od začátku. Tím to ale nekončí, v den vydání bude připraveno také rozšíření o stát Nevada.

V době, kdy se dokončovalo balení hry, si vývojáři vydáním Nevady nebyli jisti, takže různé obchody můžou zmiňovat pouze Kalifornii, ve skutečnosti nás toho však čeká mnohem více. Jednoduše řečeno, bez ohledu na to, kde nebo kdy si hru koupíte, DLC Nevada bude součástí zdarma hned v den vydání 3. února 2016.

Novinka 1

V současné době vývojáři pracují také na státu Arizona. Na obalech fyzických kopií se můžete dokonce dočíst, že DLC Arizona se majitelům ATS odemkne, jakmile bude dokončené. A tak tomu opravdu bude, DLC Arizona je také zdarma pro všechny majitele originální hry, jen si na něj budeme muset ještě chvíli počkat, protože je stále ve vývoji.

Nezáleží na tom, kde si hru koupíte, ať už v internetovém obchodě, kamenném obchodě nebo na Steamu, všechny edice hry obsahují základní mapu Kalifornie a přístup ke dvěma DLC Nevada a Arizona. Někteří distributoři zároveň nabízejí speciální sběratelské edice. Ty obsahují několik zajímavých sběratelských předmětů navíc, co se ale týče hry samotné, jsou naprosto shodné s běžnou edicí hry.

Novinka 2

Vývojáři rozhodně neplánují skončit u Arizony, bude ale trvat několik let, než se dostanou na východní pobřeží kontinentu. Model rozšiřování hry bude stejný jako u ETS 2 – hlavní aktualizace budou zdarma, většina dalších mapových rozšíření, ne-li všechna, budou klasická placená DLC. Pokud jste se těšili na projížďku z jednoho pobřeží na opačné, prozatím to nebude možné a bude vás to pravděpodobně stát více než základní hra.

Novinka 3

Zveřejnit odpověď