Testovací update 1.23 pro Euro Truck Simulator 2

Dnešním dnem na Steamu začíná veřejné testování nového updatu 1.23 pro Euro Truck Simulator 2, který přináší zejména dlouho očekávanou podporu nástrojů Steam Workshop a nové možnosti přizpůsobení kol. Vývojáři se ovšem věnovali také opravám chyb a dalším menším vylepšením, které si podrobně rozebereme v této novince.

Steam Workshop

Novinka 1

Steam Workshop je rozhraní umožňující distribuci herních modifikací komunitou. Díky nástrojům Steam Workshop můžete jednoduše stahovat a instalovat ověřené modifikace. Jak na to zjistíte v následujícím postupu:

  • Spusťte hru, jděte to správce modifikací a klikněte na tlačítko „Steam Workshop“ v horní části okna. Zobrazí se prohlížeč Steamu, kde uvidíte příslušnou stránku Workshopu.
  • Přejděte na „Položky (Items)“, vyberte modifikaci, kterou chcete, a klikněte na zelné tlačítko „Odebírat (Subscribe)“. Steam automaticky nainstaluje modifikaci a jakmile je připravena, uvidíte ji ve správci modifikací.
  • Dvakrát poklepejte na modifikaci pro její aktivaci a poté klikněte na tlačítko „Potvrdit změny“ ve spodní části správce modifikací.
  • Načtěte svůj profil a vyzkoušejte novou modifikaci (poznámka: dbejte na správné priority jednotlivých modifikací, pokud jich používáte více, aby nedošlo k jejich nekompatibilitě).

Aplikace SCS Workshop Uploader

Novinka 2

Modifikování her od SCS Software přes Steam Workshop bude vyžadovat speciální aplikaci pro tvůrce modifikací nazvanou SCS Workshop Uploader. K dispozici je mezi nástroji v knihovně Steamu. Zároveň byla připravena Wiki stránka s kompletní dokumentací k této aplikaci a dalšími návody pro modery. Mějte prosím na paměti, že v této aplikaci momentálně není podpora map – ta přijde později, jakmile bude připravena.

Nové možnosti přizpůsobení kol

Novinka 3

Jak už jsme říkali v nedávné novince, vývojáři přidali několik nových možností přizpůsobení kol. Konkrétně se tak kola skládají z pneumatiky, ráfku, šroubů, náboje kola a krytu náboje kola, přičemž všechny tyto části si můžete přizpůsobit. Vyladěním si prošly i použité materiály, díky čemuž jsou k dispozici také nové hliníkové ráfky.

Další funkce a vylepšení

Níže následuje podrobný výpis změn, které update přináší.

Hlavní funkce:
  • Přidáno propojení se službou Steam Workshop.
  • Přidány nové možnosti přizpůsobení kol.
UI (uživatelské rozhraní):
  • Přidána možnost vypnout dopravní přestupky.
  • Přidána možnost vypnout zobrazení trasy navigace (červený pruh).
  • Přidána možnost zakázat zobrazování zpráv při skryté aplikaci Route Advisor.
  • Přidána možnost vypnout nabízení automatického parkování.
  • Přidáno zvýrazňování rychlosti v aplikaci Route Advisor při jejím překročení.
Vozidla:
  • Chytrý tempomat nyní může použít aktivní motorovou brzdu, pokud tahač nemá retardér.
  • Vylepšena simulace přeřazování.
  • Přidána skutečná rozložení řazení (Scania, Volvo, ZF). Pro jejich aktivování musíte použít nový profil nebo odstranit vlastní rozložení řazení do H.
  • Vylepšena stabilita tahače při použití retardéru.
Ostatní:
  • Vylepšeno AI.
  • Přidáno škálování pokut na základě hráčovo úrovně ve hře.

Testovací update 1.23 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

5 comments

  1. Ja uz testuji a zatim to vypada velice slibne.Uz jsem zkousel stahnout i nejaky ten mod pres WorkShop a parada.Sice jich je zatim asi jen 17,ale myslim,ze tohle cislo se urcite za chvili zmeni.
    Ale vsiml jsem si uz jedne chybky a to u upravovani rafku.Kdyz si chci dat kryt kola napr. Scania nebo Volvo apd. tak by se mel na krytu zobrazit znak danne znacky,tak jako to je v nabidce,ale bohuzel kryt zustane jen cisty chrom.Tak ze zatim nevim,jestli je to chyba a nebo tak tak ma byt.

    1. Co se týče počtu modifikací, tak změní. Program Workshop Uploader (přes který se nahrávají modifikace na Workshop) je v tuhle chvíli ještě dostupný pouze pro testery (proto pouze 17 modů, všechny jsou od testerů), později večer ale už by měl být program dostupný pro všechny.

      Co se týče ráfků, je to samozřejmě chyba, ale u mně je vše v pořádku. Na který konkrétní tahač jsi ty kryty zkoušel?

Zveřejnit odpověď