Testovací update 1.25 pro Euro Truck Simulator 2

Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator běží na stejném herním enginu, díky čemuž mezi sebou mohou sdílet veškeré funkce. Zároveň testování probíhá o něco rychleji, protože jednotlivé funkce většinou stačí vyzkoušet pouze v jedné z her. Aby se vývojáři vyhnuli hlášení totožných chyb, rozhodli se vydávat aktualizace pro ATS a ETS2 po sobě v určitém časovém intervalu. Zatímco v jedné hře danou funkci opraví, můžou si být téměř jisti, že v druhé hře se už neobjeví.

V této návaznosti tak začíná veřejné testování updatu 1.25 pro ETS2. Výčet změn je téměř stejný jako u ATS, ovšem najdete v něm pár odlišností.

Hlavní novinky

  • Kompletně přepracovaný DAF XF 105 – nejedná se pouze o implementaci již existující modifikace od modera 50keda, ale celý tahač získal detailnější textury a vylepšené díly.
    Novinka 1
  • Nastavitelná pozice volantu – novou možností je upravení výšky volantu a úhlu svíraného s kabinou, takže si můžete upravit pozici volantu přesně podle vašich představ.
    Novinka 1
    Pro zobrazení animace obrázku klikněte na náhled.
  • Výběr návěsu – vývojáři změnili organizaci dat návěsů pro jejich efektivnější využití. Jeden model návěsu nyní může mít několik vzhledů (různé nátěry/textury) a stejně tak několik návěsů může být kompatibilní s jedním nákladem. Díky tomu nově můžete při výběru nákladu vybrat také návěs, ve kterém daný náklad odvezete.

Další funkce a vylepšení

Programový kód:
  • Tempomat se už nevypne při sešlápnutí plynu.
  • Přidáno přibližování vnitřní kamery – pro použití musíte této funkci přiřadit klávesu v nastavení.
  • Přidána možnost nastavit upřednostňovanou délku trasy zakázky v nastavení.
  • Přidána možnost nastavit klávesu pro dělené řazení.
  • Přidáno více jednotek (objem, spotřeba).
Data:
  • Oddělen volant od kabiny – díky tomu si můžete vybrat několik variant volantů.
  • Přidáno zvukové upozornění nízkého tlaku vzduchu.
Modifikace:
  • Oddělen soubor map_data.sii od game_data.sii.
  • Přidány hodnoty look_presets_defaults[] pro vnitřní kameru.
  • Vyměněn vzhled návěsů za nátěry.

Testovací update 1.25 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

10 comments

  1. Musím SCS pochválit, že se pomalými krůčky pouštějí do úprav starších modelů ve hře. Za to mají u mě velké plus a doufám, že v tom budou i nadále pokračovat.

    Přepracovaný DAF 105 je perfektní a spolu s Limited Edition nátěrem je opravdu luxusní. Tímto mi SCS udělalo velkou radost. Celkově tuto aktualizaci beru jako jednu z nejvíce přínosnějších v poslední době.

    Jediné k čemu bych měl výtku je nastavení upřednostňované délky zakázky. Mám posuvník úplně napravo, což by mělo vytvářet více delších zakázek. Ale moc rozdíl oproti výběru zakázek ve verzi 1.24 v tom nevidím. Možná to do vydání stabilní verze ještě upraví.
    Př: Jsem v Segedínu , posuvník úplně napravo, mám jedenáct zakázek a z toho nad 1.500km mám pouze tři, do 1.000km pět a zbytek zakázek je někde mezi.

    Ale každopádně DAF 105 => 1*

  2. Tak som „kukol“ staro-nový ťahač DAF XF105 a musím uznať neskutočný rozdiel oproti tomu starému spracovaniu… Len dúfať, že sa dočkáme čoskoro aj u ďalších ťahačov prestavby ako to bolo u DAF-u.
    Mne sa páči aj starý MAN, ale momentálne ako je spracovaný a ten zvuk motora a všetko okolo neho je na…
    Už som viackrát skúšal naňho presedlať, že si chvíľu pojazdím s nim, ale nejde to, to spracovanie toho ťahača je proste vidno, že je to staré 4 roky… a o zvuku ani nehovorím…

    Viem, že sa to nedá povedať, a nechcem aby SCS šírilo falošné správy, ale docela by som chcel vedieť, či sú schopný ešte tento rok vydať DLC Francúzska. Nechcem po nich, aby dávali dátumy, to vedia dať až keď to majú čerstvo hotové. Len či sa môžme dočkať už tento rok alebo až začiatkom nového +

    Veštecké gule nechajte na klávesnici 🙂 , nechcem tu vidieť žiadne dátumy ani mesiace… To bola skôr taká rečnícka „otázka“…

    1. Ve vším s tebou souhlasím. S originálními tahači se podle mě nedá vůbec jezdit 😀 ty zvuky a prostě vše. Když jsem jsi našel třeba Mercedes, Renault, Volvo, Iveco rework, tak to bylo úplně něco jiného, a hned se s tím jezdilo líp, ikdyž to bylo Iveco. Daf Xf 105 co byla v orig ETS2 byl v hrozném stavu i stejný Man a Iveco, trošku tě opravím, ten Man co je ve hře je z roku 2009 🙂 Vůbec se nedivím že každý jezdí furt jenom s Volvem a Scanii, protože jsou asi nejvíc detailově udělaný 🙂 A REWORK ostatních tahačů je pro mě jasná volba, než ty „pfuj tajbly“ 🙂

    2. S týmto môžem len súhlasiť. Namiesto nových máp DLC a ťahačov by mali prepracovať to staré. Mapa Nemecka je z GTS, kamióny niektoré tiež, návesy sú tiež dosť staré z ETS 1, firmy sú tiež zo starých hier, v 18 WoS Extreme trucker mám taký istý dol ako je teraz v základnej mape. A grafiku síce upravili ale aj tak keď sa pozrie do diaľky je to hrozné. Najlepšia je keď sa podvečer alebo skoro ráno pozerá zblízka na ťahač. Návesy sú tiež dosť staré z ETS 1.

Zveřejnit odpověď