Představení vlastnictví návěsů pro ATS a ETS2

Náznaků se poslední dobou objevovalo opravdu mnoho, nyní to ale máme oficiálně, vlastnictví návěsů bude hlavní novinkou v nadcházející aktualizaci 1.32 pro American Truck Simulator a Euro Truck Simulator 2.

Novinka 1 Novinka 2

Každý si pod pojmem vlastnictví představí nejspíš trochu něco jiného a má různá očekávání. Vývojáři se v tomto ohledu museli přizpůsobit dosavadnímu systému hry tak, aby nenarušili její hratelnost, kterou si oblíbila většina hráčů, ale zároveň aby vyhověli hardcore hráčům toužících po co nejrealističtějším zpracování.

Práce na vlastnictví návěsů začaly už více než před rokem, změnila se hratelnost, ekonomika, ovládání kamery či uživatelské rozhraní a přibylo nespočet nových modelů, obrázků, textur a nátěrů. V nadcházející aktualizaci nás čeká jakýsi úvod do celé problematiky vlastnictví návěsů a do budoucna vývojáři chystají další rozšíření tohoto systému.

Novinka 3 Novinka 4

V nové garáži pro konfiguraci návěsů si budete moci poskládat, nakonfigurovat, vytuningovat a natřít své vlastní návěsy. Vybírat můžete různá uspořádání podvozku, nadstavby, příslušenství a v neposlední řadě samozřejmě i kola.

Úvodní nabídka vlastních návěsů bude zahrnovat ploché, chladící, izolované, plachtové a skříňové návěsy pro suchý náklad. Pro ETS2 navíc budou exkluzivní varianty návěsů s pohyblivou podlahou a nové B-double návěsy. ATS nabídne 28, 45, 48 a 53stopé návěsy ve variantách double, triple a RM double, které budou dostupné dle zákonů v příslušném státě USA. Jedna z nových funkcí zahrnuje také automatické přidávání ADR (HazMat) cedulí na daný návěs dle nákladu.

Novinka 5

Jak je již zřejmě, přidání návěsů přinese velké změny v ekonomice hry, která tak bude značně orientovaná na náklad. Dosavadní nabídka zakázek a rychlé zakázky však ve hře zůstanou stále k dispozici. Před samotným vydáním aktualizace 1.32 samozřejmě ještě proběhne veřejné testování, na které se můžete těšit již brzy.

31 comments

    1. Jó to jest temná síla internetu 😀 😀 Někdy se něco někde šeptne a za pár měsíců či let to už má jiný a je to 😀
      Ono je více než jasné, že je tady mezi námi nasazený agent SCS, který to zde špehuje a my jsme vlastně takoví malí a nenápadní návrháři, kteří tady něco užitečného plácnou a ono se to třeba v budoucnu využije 😀 😀 😀

  1. Vím, že to vyjde (nejen beta) ale už oficiálně a potom postupem času na to budou přidávat ještě další aktualizace, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby byla ihned možnost, aby pozičky na boku návěsu bylo možné nastavit aby blikaly zároveň s ukazatelem směru (levá/pravá/všechny čtyři) to by mě potěšilo 🙂

  2. Předpokládám, že to bude fungovat tak, že hráč bude moct zakoupit (počtem a velikostí garáží) omezený počet návěsů a když zvolená zakázka bude kompatibilní se zakoupenými vlastními návěsy, bude si moct přes to ozubené kolečko u zakázky zvolit, zda pojede se svým návěsem či s nějakým původním. Takhle je to teď třeba se Schwarzmuller návěsy a případne mi to jako jednoduché řešení, kvůli kterému není třeba překopávat půlku hry.

  3. V scs blogu sa ešte píše, že AI vodiči môžu jazdiť s návesom v logu našej firmy. Jak tomu mám chápať? že konečne uvidíme našich zamestnancov na cestách? alebo aspoň k tomuto smeruje? bolo by fajn vidieť, ako naši zamestnanci chodia po cestách, parkujú v garažiach a aby vlastná firma bola konečne živšia a dôležitejšia v hre ako je v súčasností 🙂

  4. Tak na tohle se už dlouho těším, už aby to bylo venku. Jen by mě zajímalo to jak to bude fungovat když v ATS pojedu s návěsem který je v cílovém státě zakázaný, tak jak to bude fungovat bud jestli mě to hned nepustí s tím návěsem naložit nebo až když dojedu do toho státu tak dostanu takovou pokutu že se z toho osypu, to by mě docela zajímalo jak tohle bude fungovat. Já bych docela bral tu možnost s tou pokutou aspoň by se člověk zbavil těch miliard na účtě 😀

Zveřejnit odpověď