Testovací update 1.33 pro Euro Truck Simulator 2

Vydání nové aktualizace 1.33 pro Euro Truck Simulator 2 tentokrát probíhá o něco odlišným způsobem. Před pár dny totiž vývojáři „tajně“ vydali experimentální betaverzi této aktualizace, přičemž její oznámení proběhlo pouze na oficiálním fóru v obecné diskuzi. Důvodem bylo získat zpětnou vazbu od užší skupinky lidí, aby vývojáři měli možnost odstranit případné vážné chyby předtím, než se aktualizace dostane do širšího okruhu hráčů. Tato fáze nastává právě dnes, kdy začíná klasické veřejné testování.

Novinka 1

Samotná aktualizace obsahuje několik dlouho žádaných funkcí a mimo jiné také návěsů. Prvním z nich je double varianta plochého návěsu, na kterém nyní rovněž můžete vozit kontejnery, s čímž souvisí i očekávané přidání návěsu Krone Box Liner do vlastnictví návěsů pro ty, kteří vlastní příslušné DLC. Zároveň si nově můžete plochý návěs obohatit o otevíratelné bočnice a jeřáb (čímž došlo k nahrazení původního návěsu s jeřábem).

Novinka 2 Novinka 3

Velmi vítanou novinkou je také přidání ukládání herních profilů na Steam Cloud, díky čemuž se už nemusíte obávat ztráty nebo nechtěného smazání svého postupu hrou. Rovněž tak můžete pohodlně přecházet mezi několika počítači, vaše profily budou vždy automaticky synchronizovány (samozřejmě za předpokladu, že jste připojeni k internetu).

Novinka 4

A v rámci rozšiřování nedávno přidaného vlastnictví návěsů si nyní můžete ukládat vlastní konfigurace tahačů a návěsů. Díky tomu můžete velmi pohodlně zakoupit stejné konfigurace tahačů a návěsů pro své řidiče ve firmě.

Novinka 5 Novinka 6

Změnou prošla rovněž vizuální podoba dešťových kapech na skle vašeho tahače, kapky nyní vypadají přirozeněji a lépe reagují na pohyby tahače. Když už mluvíme o pohybech, fyzikální engine také doznal značných vylepšení, jmenovitě upravení těžiště všech vozidel spolu s odpružením, tlumením a brzděním. Tím ale výčet změn samozřejmě nekončí, kompletní přehled si můžete přečíst níže.

Kompletní výpis změn

Hlavní novinky:
  • Přidána double varianta plochého návěsu (vyžaduje DLC Skandinávie).
  • Přidány nové varianty plochého návěsu do vlastnictví návěsů (kontejnery, bočnice, jeřáb).
  • Přidáno ukládání profilů na Steam Cloud.
  • Přidáno rozhraní pro vlastní konfigurace tahačů a návěsů.
  • Vylepšen fyzikální engine (odpružení, tlumení, brzdění, těžiště).
Menší změny:
  • Vylepšeno chování dešťových kapek na skle.
  • Přidána možnost náhodného přehrávání hudby.
  • Přidána možnost zobrazení přeložených názvů států a měst.
  • Přidán příkaz g_disable_beacons (0/1/2) pro vypnutí blikajících majáků.
  • Přidán návěs Krone Box Liner do vlastnictví návěsů (vyžaduje DLC Krone Trailer Pack).
Informace pro modery:
  • Kvůli množství změn bude muset být většina modů přizpůsobena.

Testovací update 1.33 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Během veřejného testování se používá oddělený World of Trucks web, kde se po skončení testování veškerá nahraná data smažou. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

11 comments

Zveřejnit odpověď