Testovací update 1.40 pro American Truck Simulator

Po zdařilém spuštění veřejného testování nové aktualizace 1.40 pro ETS2 přichází na řadu i American Truck Simulator. Stejně jako v případě ETS2 došlo ke kompletnímu přepracování systému nasvícení hry, což v podstatě znamená překopání značné části enginu a herních objektů od základu. Kvůli celému rozsahu změn tak lze očekávat, že veřejné testování bude probíhat minimálně několik týdnů. Stejně tak nezapomeňte, že většina neoficiálních modifikací nebude kompatibilní, a pokud ano, tak pravděpodobně nebudou vypadat dobře s novým systémem nasvícení. Veškeré modifikace musí být jako obvykle nejdříve přizpůsobeny. Pokud se tedy rozhodnete nový update 1.40 vyzkoušet, určitě doporučujeme modifikace povypínat.

Novinka 1

Nového systému nasvícení si určitě všimnete hned, jakmile naskočíte do tahače. Ačkoliv je grafický výstup stále pouze v SDR, celý systém interně funguje v HDR, takže se mnohem lépe dokáže přizpůsobovat změnám světla během dne nebo za různých povětrnostních podmínek. Modeláři museli změnit prakticky všechny herní objekty, včetně 2D/3D modelů, textur či materiálů, aby vypadaly správně s novým fyzikálním modelem nasvícení. Některé textury, včetně obloh, mají dokonce o něco vyšší rozlišení, ale vývojáři stále udržují vše tak, aby dosáhli rozumného výkonu i na průměrných a horších grafických kartách.

Novinka 2 Novinka 3
Novinka 4

V rámci nového obsahu vývojáři připravili jednu z nejžádanějších novinek – nové konfigurace podvozků (4×2, 8×4 a 8×6) pro různé tahače a potažmo různé kabiny. Přehled všech konfigurací si můžete prohlédnout níže:

  • Freightliner Cascadia: 4×2 (Day cab)
  • International LoneStar: 8×4 (Day cab a Sleepers)
  • Kenworth T680: 4×2 (Day cab)
  • Kenworth W900: 8×4, 8×6 (Day cab a Sleepers)
  • Mack Anthem: 4×2 (Day cab)
  • Peterbilt 389: 8×4, 8×6 (Day cab a Sleepers)
  • Peterbilt 579: 4×2 (Day cab)
  • Volvo VNL: 4×2 (Day cab), 8×4 (Day cab a Sleepers)
  • Western Star 49X: 8×4, 8×6 (Day cab)
Novinka 5
Novinka 6 Novinka 7

Příjemným překvapením je také velká aktualizace samotného tahače Western Star 49X. Kromě již zmiňovaných podvozků se totiž rovněž dočkal dvou celých nových kabin a mnoha dalších vylepšení. Ve hře tak nyní naleznete prakticky kompletní nabídku tohoto oblíbeného tahače, dohromady 36 různých kombinací podvozků, kabin a palivových nádrží.

Novinka 8 Novinka 9
Novinka 10 Novinka 11

A v neposlední řadě došlo také na rozšíření vyhlídkových míst. Scénické záběry z různých oblastí si tak můžete prohlédnout i v Oregonu a Novém Mexiku.

Novinka 12 Novinka 13
Novinka 14

Kompletní výpis změn

Grafika:
  • Kompletně přepracován systém nasvícení hry.
Mapa:
  • Přidány vyhlídkové body v Novém Mexiku a Oregonu.
Vozidla:
  • Přidány 4×2, 8×4 a 8×6 konfigurace podvozků.
  • Aktualizován Western Star 49X o nové kabiny a konfigurace.

Testovací update 1.40 pro American Truck Simulator si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru.

11 comments

  1. Ted jsem si projel třemi „přírodními živly“ najednou.Mlha,déšt a bouřka.Ale ta mlha stojí za to.Málem jsem netrefil výjezd z dálnice.Ta mlha se opravdu povedla.Ale stejně si myslím,že není nutný aby to bylo vše pohromadě,tedy mlha,déšt,bouřka.Na tom by měli zapracovat.A ten déšt,nevypadá špatně ale přeci jen,trochu více by bylo k dobru.Jo a jen tak mimochodem,nevím jestli je to mým nastavením hry,ale nějak nemám kapky vody na kapotě.Čumák vozítka je „suchej“ i když „leje“,tak to snad nefunguje nebo jo?

  2. Ja jeste doplnim par drobnych vylepseni v updatu 1.40, o kterych se SCS nezminilo. Peterbilt 389 ma opraveny rozchod kol na predni naprave. V Coloradu a v nekterych dalsich statech byly pridany nove znacky a nektere stare byly poupraveny, nebo rozsireny o dalsi varianyt. V Portlandu v Oregonu byla prepracovana cerpaci stanice u dalnice I-84. Zde jsem vytvoril mensi galerii zmen. https://imgur.com/a/95Oa3Fj

  3. No tak se vyjádřím k 1.40.Po zapnutí hry se mý oči museli zvykat na něco jinýho.Chvilku mě to trvalo,už to není to co bejvalo.Nebudu se moc rozepisovat,“negativa“ vypotím v sekci bug.Myslím,že se to dost změnilo a mít o kousek lepší stroj bylo by to ještě lepší.Ani jsem se nemusel vrtat v nastavení,i když se mi to místama sekne vcelku dost ale u toho mýho krámu jsem si už zvykl.Hlavně v Coloradu,je to nový takže tam mám problémy.
    Co se týká těch podvozků,ty jsou pro mě naprosto zbytečný takže to hodnotit nebudu.
    Co se týká Western Star tak tam už je to něco jinýho.Řadím ho docela vysoko a ted vypadá dobře.Akorát mám problém s tím,že jsem hledal na palubce odpočet zbytku paliva.Je tam akorát budík bez čísel a ten mi není moc platnej.Nevím jestli to není i v originálu ale nikde jsem to nenašel.Jo a mimochodem,ty majáky na bocích,to vypadá dobře.

Zveřejnit odpověď