ETS2 a max. 30FPS

Úvodní stránka Fóra Euro Truck Simulator 2 Diskuze ETS2 a max. 30FPS

• Toto téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Pjotr a poslední změna proběhla před 7 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Autor
      Pjotr
      Účastník

Ahoj,

jak jsem zmiňoval v diskuzi, tak, hra mi jede max. do 30 FPS a ve městech ještě klesá. V DLC Skandinávie hra jede max. do 20 FPS a města ty jdou tak na 15 FPS raději si nepředstavuji co to bude dělat při novém DLC Francie. I když jsem hru nastavoval na nejnižší detaily co šly, tak hra nepřekoná 30 FPS…

Přesné specifikace mého notebooku: Intel HD Graphics 5500, Nvidia GeForce 940M, 4-jádrový procesor Intel Core i7 – 5500U CPU 2,40 GHz, RAM 8 GB, aktualizované ovladače Nvidia, 64bitový operační systém, Windows 10

Popř. jedná se o model Asus X555LB

Budu jedině rád za odezvu a popřípadné rady.

Díky moc

Pjotr

Miroslav
      Účastník

Hmm,

Ak mám povedať pravdu tak PC by to mal zvládať ako tak v pohode na full min 60fps
      Hra a FPS v nej zamknuté v žiadnom prípade niesu.
      Problém bude niekde v ntb nakoľko je nový predpokladám že v ňom budú zapnuté zbytočné procesy čo by však natoľko obmedziť ETS2 nemalo a keď píšeš že pri Max a pri low máš rovnaké FPS bude problém s tým pravdepodobne že ti hru stále akosi spúšťa cez integrovaný grafiku (IHD 5500) a nie cez 940m.

Lebo ja mám ntb o 8 tried nižšie než ty a dám to na 30fps na low.
      Ale pri 10 som mal problém že keď som zmenil rozlíšenie a graf. nastavenia nemalo to vplyv na FPS nakoľko mi hodilo blackbars.

No nejdem sa hrať na odborníka moc ti neporadím ale neviem ako si na tom s angličtinou ale myslím že podobný problém som našiel (moja AJ nieje na úrovni že by som ti povedal či tam je riešenie ale zhruba to je tvoj problém čo tam týpek popisuje http://steamcommunity.com/app/227300/discussions/0/490121928347633939/?ctp=2 )
      Držím palce 😉

Raymy23
      Účastník

Jak pisu v shoutboxu, zkus se podivat co mas nastavene ve hre v nastaveni grafiky za vSync

Pjotr
        Účastník

vSync je vertikální synchronizace? Jestli je to toto, tak mám zapnuto + ještě obnov. frekvence na 50Hz (nejvyšší)

Miroslav
          Účastník

Tak tú vSyn vypni 😀

Raymy23
          Účastník

Ano vSync = ver. synchronizace

CarbonUndercover
      Účastník

Jediný co napadá mě, je že se ti hra spouští přes OpenGL. Nevim jestli by to mohlo tím být, v tomhle se moc nevyznám. Když na steamu klikneš na „Hrát“ tak ti vyskočí tabulka a tam máš plno možností. Tak tam bych zkusil dát „Launch with DirectX (64-bit)“

Pjotr
        Účastník

No když se mi tabulka zobrazuje tak dávám s DirectX 64bit a jede to stejně jako kdybych dal jen čistě Play ETS2 64bit…

CarbonUndercover
          Účastník

Tak já už nevim. Přemýšlim nad tim od tý doby co jsi to napsal do shoutboxu a napadlo mě jen tohle.

Ben
      Účastník

Ahoj Pjotr,

v ETS 2 sa musíš pohrať s nastavením, napríklad rozumné rozlíšenie, vypnutie vSync, zmena velikosti 200-100% možno aj menej. Ďalej vypnutie vyhladzovania hrán (MLAA), vysoký dynamický rozsah (HDR), uber z kvality vegetácie a hustoty trávy. To neznamená, že keď máš GeForce 940M, že všetko musí byť na Full HD a detaily na Ultra. Bohužiaľ tá tvoja grafika má len 64-bitovú šírku zbernice, čo znej nerobí herné delo, ale nejaké novšie hry a hlavne ETS 2 a ATS si predsa len zahráš.

A naozaj máš najnovšie Nvidia GeForce 940M ovládače 375,70!!!

CarbonUndercover
        Účastník

V shoutboxu psal že se mu to chová uplně stejně s nejhoršim nastavením jako s nejlepším. Takže tím to nebude.

Pjotr
      Účastník

Já děkuji Miroslavovi, Raymy23, CarbonUndercover a Lucasi za velkou ochotu! Asi to zůstane nevyřešené chlapi, pořád stejné…

Samozřejmě kdyby jste něco někde objevili nebo na něco jasného přišli tak sem s tím 🙂

Díky ještě jednou za rady

Pjotr

Miroslav
      Účastník

Ja keď som mal win10 a zapol som hru zmenil rozlíšenie nastavenia na min ale stále mi to hádzalo ako keby v plnom nakoľko najnovší ovládač pre win 10 vtedy nepodporoval zachovanie škálovania podľa aplikácie ale to bolo u Intel HD čiže u teba to stále vidím tak že ten tvoj PC je akosi nastavený na tú slabšiu grafiku lebo už aj keby to zapneš na kalkulačke tak medzi full a low je poznať rozdiel v plynulosti :/ ale takto na diaľku s tým moc nespravíme nikto skús googliť niečo ako „zmena grafiky z intel na gf“ 😀

Miroslav
      Účastník

Čo som sa ja dohľadal tak niektoré ntb proste rozhodujú samé ale tak tiež som sa dohľadal že u každej nvidie i u ntb sa treba prehrabať v jej ovládačoch ktoré musia byť aktuálne a potom to tam akosi začalo fungovať (myslím prepnutie medzi graf kartami) Ale je možné že to nepomôže a máš ntb ktorý si bude k programom a aplikáciam sám priraďovať výkon tej a tej karty

Ben
      Účastník

Uisti sa, že je hra správne nastavená. Že ide cez Nvidiu a nie Intel HD Graphics:
      1. Klikni pravým tlačítkom na plochu.
      2. Klikni na položku NVIDIA Control Panel (Ovládací panel NVIDIA).
      3. Klikni na možnosť Manage 3D Settings (Spravovať 3D nastavenie) v menu vľavo.
      4. Klikni na roztváracie menu Select a program to customize (Zvol program pre prispôsobenie) na karte Program Settings (Nastavenie programov).
      5. Vyber zo zoznamu hru ETS 2.
      Pokiaľ není hra v zozname uvedená, zruš zaškrtnutie možnosti Show only programs found on this computer (Zobraziť iba programy nájdené v tomto počítači).
      6. Klikni na roztváracie menu Select the preferred graphics processor for this program (Vybrať uprednostňovaný grafický procesor pre tento program).
      7. V zozname vyber možnosť High-performance NVIDIA processor (Vysoko výkonný procesor NVIDIA).

Že to v mestách, alebo pri zmene počasia klesá je normálne (väčšie nároky na vykresľovanie grafiky).

A ako sú na tom iné hry, tie ti idú normálne cez 30 FPS? A čo módy v ETS máš.

Pjotr
      Účastník

Tak chlapi, udělal jsem co se dalo podle Vás všech a hra se zlepšila, už jde tak do 35 FPS 😀 Ale pozitivní je, že jede naprosto plynule, vypadá to, že zobraz FPS jsou nějaké blbé 😀 No díky moc za pomoc!

Pjotr

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.