Několik rad co dělat, pokud máte problémy se hrou po aktualizaci

Včerejší patch 1.3.0 s sebou přinesl také množství problémů, zejména těm, co používají či někdy použily modifikace do hry. Vývojáři se rozhodli ihned reagovat a sepsali několik rad, které vám nyní zprostředkujeme.

Patch změnil opravdu hodně věcí v kódu fyziky a výsledkem je, že některé vlastnosti (proměnné) byly pozměněny nebo odstraněny. Jakýkoliv mod, který mění fyziku hry, tak může mít v sobě uložené hodnoty, které způsobí pád hry. Pokud některý používáte, odstraňte jej nebo vypněte na obrazovce profilu po stisknutí tlačítka „Upravit“. Pro všechny uživatele modů bude nyní tato obrazovka velmi důležitá.

Pokud jste jednali rychle, a rozhodli se veškeré mody smazat či přesunout, abyste se ujistili, že nezpůsobí pád hry, možná jste si tak sami sobě ublížili. Jak bylo uvedeno výše, občas je dobré některé mody vypnout, dokud nezískáte opravený mod na aktuální verzi. Na druhé straně mnoho modifikací návěsů, které hráči používají, se vložily do uložené pozice, a jejich odstranění může způsobit jiný typ pádu. Takže si musíte vybírat, které mody odstraníte a které ne.

Není to problém jenom modů měnících fyziku a návěsy, jsou zde také problémy související se zvukovými mody. Protože aktualizace pozměnila některé zvuky a přidala zvuky retardéru, pokud daný mod maskuje nové zvuky starou zvukovou bankou, může dojít k pádu hry, když hra nemůže najít očekávaný zvukový efekt.

Pokud hrajete ETS 2 na Steamu a zároveň používáte mody, situace může ještě složitější – s modifikacemi vloženými do hry a následnou aktualizací hry na verzi 1.3 tak můžou být hráči docela překvapeni. Výše uvedené rady by měly pomoci, problém však nastává, pokud se budete potřebovat vrátit k předchozí verzi hry. Vývojáři však vytvořili dočasnou možnost, jak se na Steamu ke starší verzi dostat. Více informací v angličtině zde.

Zveřejnit odpověď