Zhodnocení soutěže s Comgadem o ETS 2 Gold, správné odpovědi

Soutěž s Comgadem o Euro Truck Simulator 2 Gold a další ceny právě skončila.
Vzhledem k tomu, jaká byla úspěšnost a jak často se opakovaly některé chyby v odpovědích, jsem se rozhodl, že by bylo dobré některé věci rozebrat a hlavně říct na rovinu, jaké byly správné odpovědi i s odkazy na místa, kde se tyto odpovědi dají najít.


Zatím nebudu uvádět konečná čísla účasti a počet správných odpovědí (možná později tuto novinku aktualizuji s uvedením přesných čísel), ale můžu říct, že úspěšnost byla necelých 45%. Jinými slovy, více než polovina odpovědí byla špatně nebo byla vyřazena pro nezpůsobilost (naprosto zjevné duplicity atp.).
Také mě zarazilo, jak moc se některé maily podobaly, ačkoliv nešlo o duplicity. Stejné formátování, stejné chyby (nemyslím chybné odpovědi, ale stylistické a gramatické chyby), stejný font, a tak bych mohl pokračovat. A když jsem u toho, měl bych pro příště malou prosbu – nehrajte si s formátováním těla mailu (velikost, barva, font, řez, …), nedá se to pak číst. Ale nyní již k odpovědím…

První otázka zněla „Který z uvedených tahačů není ve hře Trucks & Trailers?„. To byla asi nejtěžší otázka, protože přímá odpověď nikde není. Koneckonců ve hře ani tahače nejsou pojmenované. Ovšem za pomoci naší fotogalerie a případné pomoci strejdy gůgla se odpověď dala vydedukovat vylučovací metodou. Takže jak na to? První možnost byla DAF XF. Kdo neví, jak tento tahač vypadá, pro toho tu je zmíněný google. Následně se stačí podívat třeba sem, a hned vám musí být jasné, že „ten tam je“. Další je Mercedes Actros, stejný postup (google, fotka), a vidíte, je tam. Takže zbývá Renault Premium (google), a ten jediný v T&T není. Poprvé se ve hrách od SCS Software objevil až v ETS2. Čili správně bylo za C.

Druhá otázka „Který stát byl přidán v rozšíření Na východ!?„. Tady spousta lidí odpovídala Polsko, hodně dokonce tvrdilo že správně jsou všechny možnosti. No pochopitelně nejsou. Slovensko a Polsko už byly v základní hře, ne celé, ale byly. Jediný nový stát přidaný v Na východ! bylo Maďarsko. Správně tedy za B. Stačilo se podívat třeba sem.

A poslední otázka, „Kterou z těchto dovedností můžete rozvíjet v Euro Truck Simulator 2?„. Zde hodně lidí odpovídalo že těžký náklad, nemálo opět že všechny. Ale správně bylo jen jedno, a to za C. „Těžký náklad“ ve hře jako dovednost vůbec není, a „Nebezpečný náklad“ také ne. Můžeme vést spory ohledně ADR licencí, ale na to jsme se neptaly, možnosti byly jasně formulované. Správnou odpověď šlo najít tady.

Teď již tedy víte, zda jste odpověděli správně nebo ne. Pokud budete mít nějaké připomínky, klidně je vyjádřete v diskusi pod touto novinkou. Vítězové budou vyhlášeni v průběhu příštích několika dní.

Zveřejnit odpověď