Testovací update 1.24 pro Euro Truck Simulator 2

Nová vlna aktualizací pro Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator přichází. Prvním na řadě pro veřejné testování je update 1.24 pro ETS2. Za přibližně 1-2 dny začne také veřejné testování updatu pro ATS (a to včetně Arizony!).

Jako každý update i tento obsahuje stovky různých oprav a úprav, kterých si běžný hráč ani nevšimne, mimo to však přidává i několik zajímavých funkcí, které si právě představíme:

Hlavní novinky

  • Externí World of Truck zakázky přímo ve hře – v novém updatu je možné vybírat externí zakázky přímo přes hru a zároveň byly přidány destinace z oblastí DLC Na východ! a Skandinávie.
    Novinka 1
  • Simulace kolizí čepu návěsu a točnice tahače – nový volitelný systém připojování návěsů plně simuluje fyzické kolize mezi čepem návěsu a točnicí tahače, díky čemuž budete vystavěni stejné výzvě jako řidiči ve skutečnosti.
    Novinka 2

Další funkce a vylepšení

Programový kód:
  • Přidána možnost vypnout zvýrazňování rychlosti.
  • Výrazně vylepšena simulace hydrodynamického měniče momentu.
  • Vylepšeno chování automatické převodovky.
  • Přidána podpora XInput rozhraní.
  • Přidána UI podpora pro 4. a 5. ovladač.
  • Přidána podpora a rozpoznávání SKRS převodovky.
  • Přidána UI podpora pro poziční přepínače řadicí páky.
Data a modifikace:
  • Přepracovány tahače Scania, přidána příslušenství (sání, maska, nárazník, zástěrky kol atd.)
  • Opraveno názvosloví jednotek – většina příslušenství do interiéru a některé další modifikace musejí být aktualizovány.
  • Parametry poškození byly vyjmuty z game_data.sii a některé další byly přidány (včetně faktorů opotřebení a poškození dílů).
  • Upraveny hodnoty motorů (křivka točivého momentu, limity otáček za minutu).
  • Přidána data zpětné vazby pro XInput rozhraní (force_feedback.sii).
  • Přidána data hydrodynamického měniče momentu a rozdělena data manuální spojky (physics.sii)

Testovací update 1.24 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

32 comments

  1. Externí zakázky fungují perfektně – moc se to povedlo.Volnou kameru na detail odpojení jsem také vyzkoušel,ale bohužel jsem zatím vezl jen 2 nízkopodlažní trailery a tam ten pohled není nic moc.V těchto zakázkách se jezdí 90km/hod mě to vyhovuje – je to pohodová jízda. Jen by mě zajímalo,když se teď může i na mapy DLC jestli se neprodloužily délky cest.Zatím nejdelší jsem měl 1848 km.

      1. Jistěže,pro mě je to hračka někdo to zase nezvládne a bude používat klasiku.Ale i já se vratím ke klasickému napojování,nebaví mě se zdržovat a vykladku návěsu také přeskakuji,protože to mi nejde.Ale kdo chce opravdovou výzvu,zdržovat se pomalou a přesnou jízdou,kde sice nejde o napojování navěsu,at si zahraje Scania Truck Driving Simulator.Tam se naučí!!!

        1. Taky zalezi jakou pouzivas kameru na napojovani navesu.Jestli volnou nebo z kabiny?
          Ja napr. napojuji i odpojuji navesy pouze s kamerou z kabiny. A napojovani hardcore z kabiny,opravdu neni zase az takova brnkacka.Zkousel jsem napojovani s volnou kamerou a to je opravdu jednoduche.
          Ja si myslim,ze jeste vetsi vyzva hardcore bude u ATS s KW 900 kde se musi hrac ridit pouze zpatakama.
          Ja jsem s novym updatem zatim spokojeny a externi zakazky ve hre jsou luxusni vec,tleskam.
          A jak pises,ze vykladku navesu preskakusej,tak ja si myslim,ze to je velka skoda,o tom prave je preciznost a ridicsky um sofera,tam se teprve ukaze kdo je ten tvuj king. Pro me to jsou zase 2 nejzabavnejsi veci na ETS i ATS,nakladka a vykladka.A u ATS je vykladka jeste nekdy o hodne slozitejsi.
          Kazdy podle sveho no.

          1. Ono taky záleží jaký kdo má k této hře přístup.Ja používám hru jako odpočinkovou,takže vše co mě zdržuje se snažím zjednodušit,někdo je hardcore hráč a používá co nejrealnejsi možnosti,retarder,vzduchové brzdy,vykládku,pohled z kabiny atd. S tím kingem to byl fór,proto ty dva smajlíky,jsem pouze průměrný hráč,používám pohled z kabiny,parkování volnou kamerou. Ono taky kdybych chtěl,jako že nechci,tak by nebyl problém se naučit parkovat pomoci zrcátek,vím je to náročné,ale ne nemožné a praxe naučí,ale tato výzva mi nic neříká.

Zveřejnit odpověď