Oznámení tandemů pro American Truck Simulator a Euro Truck Simulator 2

Jeden z nejočekávanějších přídavků pro ETS2 a ATS se brzy stane skutečností. O tandemech vývojáři poprvé hovořili již před 6 lety, tehdy ještě ovšem nevěděli, jak náročné je bude implementovat, a hráči postupně přestali doufat. Naděje ovšem umírá poslední, a tak dnes došlo k oficiálnímu oznámení tandemů, které jsou v přípravě jak pro ETS2, tak pro ATS. Další potěšující zprávou je, že celá podpora tandemů, včetně návěsů, budou součástí aktualizace zdarma, která je naplánována na začátek léta.

Novinka 1 Novinka 2
Novinka 3 Novinka 4

45 comments

  1. Tak tohle bude opravdu vyzva. Sice u ETS2 by to jeste mohlo jit, ale u ATS uz ted nekdy se mi stane, kdyz mam delsi naves a je treba nekde nacouvat, vetsinou k Supermarketu nebo u stavebni firmy, tak je to celkem oriseka a ted jeste s tandemem. No, myslim ze budou urcite i specialni vykladky urcene primo pro tandem, jinak bychom asi nemeli sanci.
    Snad uz jen, aby to bylo.
    🙂

    1. Nemystifikuj prosím Tebe. Jezdí to u nás zcela běžně a využívání těchto mega rozměrných souprav vzrůstá. Ano, získání licence či povolení pro nasazování takovéto soupravy do provozu, je sice náročné, avšak dle informací by se systém udělování těchto povolení měl zjednodušit tak, aby využívání takovýchto souprav ještě vzrostlo. Mnozí tady píší, že mají omezený pohyb na 10 km od dálnice, avšak já si tím nejsem tak úplně jist. Mám za to, že se jedná o 10 km od alespoň čtyřproudové silnice, čili dva pruhy v každém směru minimálně. Ačkoliv pendluji s náklaďákem křížem krážem po celé ČR, tak jsem si totiž ještě nevšiml, že například do Havířova by vedla nějaká dálnice. Tím i vyvracím zmíněný fakt, že je to jen na převozy Praha – Brno. Denně jsou totiž vidět i na trase do Olomouce, Ostravy či již zmíněného Havířova.

  2. Super už se těším. Pro ty co nad tím kroutí hlavou dám na konec odkaz. Jednoduše u nás jich moc nejezdí kvůli zákonům. Tyto soupravy přesahují maximální délku souprav které se smějí pohybovat po našich silnicích(i proto u nás nejezdí moc Scanií T nebo Longline) nic méně jde sehnat vyjímka. http://ekonomika.idnes.cz/kamiony-tahace-dlouhe-kamiony-gigalinery-fp9-/eko-doprava.aspx?c=A170407_110903_eko-doprava_rts

    1. Ja som bol tiež mimo, keď som videl ten tandem pre ETS2, toto som nečakal, pretože takýto tandem vidieť na Slovensku a Česku asi nie je možné.(určite 🙂 )
      Keď človek počuje slovo tandem, tak si predstaví toto: http://www.truck1.eu/trucks/curtainsider-trucks/man_tgx_26_440_6x2_2_ll_anhanger_redos_trailers-a2061616.html
      Tak teraz možme SCS „buzerovať“ s týmto, chceme Tandemovú verziu „2“ 🙂
      Ale verím tomu, že robia už aj natom…

Zveřejnit odpověď