Vychází rozšíření Iberia pro Euro Truck Simulator 2

Dnes přesně v 19 hodin bude vydáno očekávané mapové rozšíření Iberia pro Euro Truck Simulator 2. SCS Software zároveň při této příležitosti bude vysílat živě přes SteamTwitch přímo ze studia už od 17:00, kde budou probíhat rozhovory s tvůrci nového rozšíření, eventuálně také přímo s Pavlem Šeborem, až nakonec dojde ke slavnostnímu vydání.

Rozšíření Iberia si budete moci koupit na Steamu za 17,99 € (~470 Kč). Pokud máte rádi krabicovky, samostatné fyzické kopie nejsou plánovány.

Klíčové vlastnosti DLC Iberia

  • Projeďte se pouští Tabernas, často nazývanou „jediná poušť evropské pevniny“
  • Odpočiňte si na odpočívadlech pro nákladní vozidla a čerpacích stanicích vytvořených tak, aby co nejvíce odpovídaly svým skutečným protějškům
  • Prohlédněte si památky všech tvarů a velikostí, od středověkých hradů až po sochy historických postav
  • Užijte si nádherný výhled na pobřeží, včetně slavné Gibraltarské skály nacházející se na druhé straně zátoky od města Algeciras
  • Ponořte se do nových zvuků prostředí, od jemného šumu větru přes údolí až po cvrlikání ptáků
  • Prozkoumejte horské oblasti se širokou škálou barevných skal
  • Navštivte památky jako Mezistátní most přes řeku Guadiana a podívejte se na ně z ptačí perspektivy díky funkci vyhlídkových míst
  • A mnoho dalšího!
Novinka 1

Přehled všech doposud vydaných stažitelných balíčků (DLC) pro ETS2 naleznete zde.


Nový event „Cruising Iberia“ na World of Trucks

Spolu s vydáním nového mapového rozšíření začíná také nový event na World of Trucks. Hráči se budou moci podívat po krásách tohoto nového DLC a zároveň za doručování zakázek z nebo do Iberie získat několik odměn.

Novinka 2

Úkol:

  • Pro osobní odměny doručte jakékoliv externí zakázky (včetně vlastních návěsů) z nebo do libovolných 20 měst v Iberii. Minimální plánovaná vzdálenost zakázky musí být alespoň 200 km. V rámci komunitního úkolu je potřeba najezdit dohromady alespoň 250 000 000 km. Komunitní postup můžete sledovat na hlavní stránce World of Trucks.

Osobní odměny:

  • „Iberian Hunt“ – nátěr na tahače s motivem eventu
  • Exkluzivní achievement na World of Trucks
Novinka 3

Komunitní odměny:

  • „Plush Iberian Lynx“ – dekorace do interiéru
  • „Iberian Mask Bobblehead“ – dekorace do interiéru

Komunitní odměny obdržíte až po dokončení daného komunitního úkolu a zároveň pokud splníte osobní úkol.

Novinka 4

Doplňující informace:

  • Pro účast v eventu je vyžadována aktualizace 1.40.3.3 pro ETS2 a propojení profilu s World of Trucks účtem.
  • Získané předměty lze vyměnit nebo prodat přes Steam inventář.
  • Event končí 12. 7. 2021 v 01:59.

44 comments

  1. Víc jak měsíc je za námi a já jsem teprve ve Vigu. (asi 10-té město objevené) 🙁
    Jo jo, jsem to ale břídil. Život mě ale táhne jinam, tak se snažím urvat aspoň málo.
    Zrovna tak pěkné město a žádné vyhlídkové místo. Jsem zklamanej. Copak je to tak složitý, ho tam udělat?
    Ten vysutý most v dáli je epický. No nic. I bez toho to jsou pěkné chvíle. Těším se na další. Mám to ještě na dlouho.
    Kluci a holky v SCS díky. 😉
    PS. ten vliv Ruska se na vás nějak moc projevuje. Tolik kamiónu Severoatomu (azbukou) ?? 🙂

        1. Tolik miliard €? :DD A já si myslel, že jsem blázen, když jsem teď v týdnu překonal tu jednu miliardu. Mimochodem napadl mě takový asi bláznivý nápad. SCS by mohlo někdy zorganizovat focení, ve kterém by se fandové mohli stát řidiči do personální agentury ve hře. Podepsali by nějaký souhlas, potom jestli falešné jméno nebo pravé. Chápu že už teď ty lidi museli nějak sehnat, ale i tak by to bylo zajímavé.
          Jinak neberu hru jako dohranou, dokud nezaplním všechny garáže 🙂

          1. Tak všechny garáže zaplníš tahačama a návěsama, ale určitě nebudou řidiči. Já už přemýšlím o tom, že zruším aspoň 3 garáže co mají nejhorší výsledky a přesunu řidiče a kamiony aspoň do Barcelony nebo Madridu a pak někam dolů a jenu asi do Lisabonu, aby tam bylo aspoň něco. Nevím proč nepřidají aspoň nějaké řidiče. V Americe mám koupené a obsazené všechny garáže a ještě mě zbývá minimálně tak 20 volných řidičů. Tady je problém s řidičema už od základní hry, ale vždy s vydáním nové mapy přidali aspoň pár řidičů, nevím proč ne i tentokrát.

  2. Potřebuju poradit s eventem.
    Profil mám propojený s World of Trucks účtem. Aktualizace 1.40.3.3 pro ETS2 taky mám.
    Dorazil jsem do Zaragozy z Francie. Zde nebyla žádná externí zakázka pro event.
    Jedu do Barcelony. Tam taky žádná externí zakázka pro event. ?
    Jedu do Valencie. Ani tady žádná externí zakázka pro event. ???
    Můžete mi někdo říct, kde nebo kdy se ukazují externí zakázky pro event nebo to musím někde dát do pozice ON?
    Podobný problém jsem už měl u předposledního eventu, kdy jsem po pár splněných jízdách další nemohl už najít, procestoval jsem půl Evropy a stejně už nic nenašel.
    Připadám si, jako bych dostal ban. To je fakt už otravný.
    Díky za rady. 🙂

  3. No DLC je super, všechna čest, ale zeptám se – narazil někdo z Vás na problém že by při příjezdu do firmy nikde nebylo vidět označení místa vykládky, nakládky atp? Například v Guarda firma Exomar, případně v Huelva firma Huerta del Mar Menor. Ale co jsem viděl volnou kamerou, tak i další firmy. Zkoušel jsem to s módy i bez nich, i bez modu na novem profilu, všude stejný problém.

            1. Tak jo, jsem vůl 😀 Nedalo mi to, zkusil jsem udělat to že jsem přejmenoval složku v dokumentech a tím pádem nechal vygenerovat vše nové a pak jsem porovnával veškeré konfigurační soubory a opravdu jsem měl ten parametr g_show_game_elements „0“ místo „1“. Ale pořád netuším jak se mi to povedlo, když ten parametr mi nebyl doteď známý, nezadával jsem ho 100% do konzole ve hře a okolo něj přímo v souboru nejsou žádné parametry který bych měl důvod editovat a tím pádem se omylem překouknout a přepsat to u něj… No asi to bude pro mě už navždy záhada. Každopádně díky za stopu která vedla k vyřešení 😉

              P.S. – Pro ty kdo mají stejný problém, tak buď upravit přes konzoli ve hře pokud jí umíte zprovoznit, máte jí zprovozněnou a nebo editujte v poznámkovém bloku soubor „config.cfg“ v „dokumenty/Euro Truck Simulator 2/profiles/váš profil“ 😉

                1. Špatně, opravdu je to v configu v profilech. Je to z těch nastavení které má každý profil zvlášť. Tj jeden profil to mít zapnuté může, druhý nemusí. 😉

  4. Na Portugalsko jsme se těšil od chvíle kdy začali vycházet DCLčka, to je myslím od roku 2012 a je to konečně tady. Chvály tady bylo dost a určitě zasloužené. Co mi ale vyrazilo dech je to, že Faro nemá garáž, vážně jsem nečekal, že na jihu Portugalska nebude garáž. Chápu to že už dávno neplatí co město to garáž , ale tohle by stálo k zamyšlení. Snad se jednou dočkám drobné opravy.

  5. No, musím říci, že jsem velmi, ale velmi, příjemně překvapený. Musím souhlasit s názorem, že Iberia je úžasně vypracovaná ve všech směrech. Tak jako všechno. Jen mi tam chybí zatím jedna maličkost. Ne ve všech městech, kde je autosalon nebo garáž, je autoopravna. Což s porovnáním předchozích, neméně skvělých map, chybí. Ale ne na vše se dá hned pamatovat při vývoji. Věřím tomu, že časem bude i tato drobnost vylepšena. Jinak musím za sebe sdělit, že jak jsem se těšil na tuto mapu, tak skutečnost je mnohem lepší než byla má představa. Klobouk dolů se vší úctou. Kdo umí, ten umí! Za sebe moc děkuji. Užívám si to.

Zveřejnit odpověď