Testovací update 1.41 pro American Truck Simulator

Pokud sledujete oficiální fórum nebo třeba naše rychlé zprávy, určitě jste zaznamenali, že v posledních týdnech „potichu“ probíhalo experimentální testování nové aktualizace 1.41 s konvojovým multiplayerem. Vývojáři se jej rozhodli spustit bez jakékoliv propagace, aby mohli pozorně a pečlivě sledovat první vlnu zpětné vazby od komunity. Během této fáze se tak podařilo vychytat nejzásadnější problémy a nyní plynule přichází fáze tradičního otevřeného testování.

Novinka 1

Mějte však na paměti, že se stále jedná o betaverzi, na které se pracuje, takže se můžete setkat s množstvím chyb. Stejně tak nezapomeňte, že většina neoficiálních modifikací nebude kompatibilní, veškeré modifikace musí být jako obvykle nejdříve přizpůsobeny. Pokud se tedy rozhodnete nový update 1.41 vyzkoušet, určitě doporučujeme modifikace povypínat. A také zejména kvůli konvojovému multiplayeru, který v prvotním vydání nebude podporovat modifikace vůbec.

Konvojový multiplayer:

Novinka 2

Jak už bylo naznačeno, konvoje jsou novým herním režimem pro více hráčů. Hráči si mohou nastavit a uspořádat vlastní „multiplayerové“ relace (volitelně zaheslované), ve kterých mohou jezdit se svými přáteli nebo ostatními hráči. V současnosti tento režim podporuje synchronizaci AI dopravy, času i počasí a možnost vzít si totožnou zakázku jako mají ostatní hráči, se kterými se rozhodnete jezdit. Během testování můžete založit relaci maximálně pro 8 hráčů, vývojáři udržují limit nízko kvůli rozpracovanosti celého systému, nicméně do budoucna jej plánují zvyšovat. Hostitelé relací se automaticky stannou jejich administrátory, což jim umožňuje spravovat veškerá nastavení serveru nebo třeba vykopnout z relace neposlušné kolegy.

Novinka 3
Novinka 4 Novinka 5
Co vše tedy aktuální podoba konvojového multiplayer nabízí:
  • Kdokoliv může hostovat a vytvářet vlastní relace až pro 8 hráčů
  • Možnost společně přepravovat totožné zakázky ze stejné firmy do stejné destinace
  • Synchronizovaná AI doprava
  • Synchronizovaný čas a počasí
  • Synchronizované nátěry, příslušenství tahačů, příslušenství do interiéru, náklady a další
  • Možnost komunikace s ostatními hráči prostřednictvím vysílačky (klávesa X), rychlých odpovědí (klávesa Q) nebo textového chatu (klávesa Y)
Novinka 6
Novinka 7 Novinka 8
Novinka 9 Novinka 10
A co naopak zatím nefunguje nebo není implementováno:
  • Modifikace nejsou v prvotním vydání konvojového režimu podporovány.
  • AI vozidla mohou zmizet, pokud se hráč odpojí.
  • Zvedací mosty nejsou synchronizovány. V prvotním vydání budou stacionární.
  • Při použití vlastního návěsu se může na stejném místě, kde byste měli naložit svůj náklad, objevit návěs firmy.
  • Vysílání vysílačkou (klávesa X) koliduje se zadáváním textu.
  • Oddalování mapy na obrazovce během jízdy (klávesy M a TAB) koliduje s posouváním chatu v aplikaci Route Advisor.

A pokud se bojíte o svůj postup hrou, že by vám ho nějaký neposlušný hráč během konvoje zkazil, tak nemusíte. Při každém ukončení/opuštění konvojové relace dostanete na výběr, zdali chcete postup uložit do profilu, nebo se vrátit na dříve uloženou pozici, nebo postup úplně zahodit.

Novinka 11

Přepracování Kalifornie:

Kromě konvojového multiplayeru přichází v rámci aktualizace také první část přepracování Kalifornie, o kterém jsme více psali zde a zde. V této první části na vás čeká značné přepracování silniční sítě a také sedm stanic zemědělské kontroly.

Novinka 12 Novinka 13
Novinka 14 Novinka 15
Novinka 16 Novinka 17

Nové možnosti režimu focení:

Další příjemnou novinkou jsou vylepšení fotografického režimu. Konkrétně budete moci využít jednoduchého nastavení času a počasí pro vytvoření dokonalého prostředí svých snímků, aniž byste museli používat konzolové příkazy či čekat na vhodný okamžik.

Novinka 18 Novinka 19

Kompletní výpis změn

Funkce:
  • Přidán konvojový multiplayer.
  • Přidáno přizpůsobení času a počasí v režimu focení.
  • Přidáno rychlé cestování.
Novinka 20
Mapa:
  • Přidána první část vylepšení Kalifornie spolu se sedmi zemědělskými stanicemi a přepracováním silniční sítě.
UI (uživatelské rozhraní):
  • Upraveny ikonky v legendě UI mapy.
Novinka 21

Testovací update 1.41 pro American Truck Simulator si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru.

3 comments

  1. Tak zkouším ten jejich konvoj a není to tak hrozný. Je sice pár věcí který je samozřejmě potřeba ještě udělat ale není jich moc. Narazil jsem tam včera na skupinku Čechů který tam klabosily přes mikrak. Zkusil jsem se přidat ale ten mikrak co mám je opravdu starej a s pc si moc nerozuměl. Po pravdě, poslední dobou ani nerozumím tomu mymu krapu.Dělá si co chce, něco je tam špatně. Jinak počet osmi lidí je možná akorát. Pro potřebu většího počtu lidí např. větší srazy by se dalo uvažovat třeba o dvaceti ale jinak 8 je akorát. Ale ono u ATS tam bude stačit deset 😁🙄😊😀, u ETS2 to je něco jinyho.Jinak předělávka Kalifornie o tom jsem už minule

Zveřejnit odpověď