Vychází tahače DAF XG a XG+ pro Euro Truck Simulator 2

Před dvěma týdny vývojáři zveřejnili několik screenshotů ukazující nový tahač zahalený speciální kamuflážní fólií. Komunita velmi rychle odhadla, že se jedná o novou generaci tahačů DAF, a nyní se skutečně můžete projet s novými tahači DAF v Euro Truck Simulator 2.

Obě nové kabiny XG a XG+ využívají přepracované evropské legislativy o hmotnostech a rozměrech umožňující prodloužení kabin tahačů až o 80 cm. Oblý a delší převis nejen zlepšuje spotřebu paliva, ale také zvyšuje bezpečnost řidiče v případě čelního nárazu. Větší kabina samozřejmě umožňuje mnohem širší lůžko a více místa pro řidiče.

Novinka 2 Novinka 3
Novinka 4 Novinka 5

Novinkou ve hře je zavedení volitelných digitálních zrcátek nahrazující klasická boční, širokoúhlá a přední zrcátka. Digitální zrcátka nejen zlepšují boční viditelnost, kde nyní nepřekáží ta fyzická, ale obsahují také korekci expozice pro lepší viditelnost v noci.

Novinka 5 Novinka 6
Novinka 7 Novinka 8

Další novinkou je plně digitální přístrojová deska vyznačující se moderní grafikou a jedinečným designem vyčnívajícím nad ostatními konkurenty. Zajímavostí je, že pokud máte např. aktivní zakázku, tak na stejném displeji uvidíte zbývající čas do doručení zakázky nebo zbývající čas do spánku v případě zapnuté simulace únavy.

Novinka 15

DAF nové generace je zpočátku k dispozici ve hře pouze s největšími kabinami XG a XG+, nicméně vývojáři plánují později přidat i standardní kabinu XF. Stejně tak prozatím si můžete pořídit pouze podvozek v konfiguraci 4×2. Jako bonus ovšem můžete na své vlastní skříňové návěsy použít propagační nátěr „Start The Future“, který se hodí k oficiální barvě tahače „Toskánská žlutá“.

Novinka 11 Novinka 12
Novinka 13 Novinka 14

5 comments

  1. tento daf má v sobě chyby za
    1) nevidíte nikde celkovou dojezd ni spotřebu nafty takže musíte testovat kolik KM dojedete na plnou nádrž a je to něco přes 4000 km

    a druhy bod je to přední zrcátko na předek že nevíte vůbec co sledujete pač nevidíte vaši přední čas masky tahače
    jinak na tento tahač už je plno modifikaci podvozku , motoru a tuning dílu i skiny

Zveřejnit odpověď