Testovací update 1.43 pro American Truck Simulator

Od poslední menší aktualizace 1.42 neuběhl ani měsíc a dnes rovnou začíná testování aktualizace 1.43 pro American Truck Simulator. Vzhledem k nabitému plánu ke konci roku vývojáři posílají mezi hráče první iteraci nové aktualizace co nejdříve, přičemž do finálního vydání ještě mezitím přibydou další novinky.

Novinka 1

Mějte tedy na paměti, že se stále jedná o betaverzi, na které se pracuje, takže se můžete setkat s množstvím chyb. Nyní si ale už pojďme rozepsat všechny dosavadní novinky.

Vlastnitelné sklápěcí návěsy:

Hlavní novinkou této aktualizace jsou vlastnitelné sklápěcí návěsy. Pro standardní podvozek jsou k dispozici 3 nástavby – se sklápěním zezadu, bokem nebo s pohyblivou podlahou. Každou z nich je možné mít v krátké nebo dlouhé variantě se dvěma nebo třemi nápravami. Návěsy se sklápěním bokem pak navíc můžete zapojit v provedení „B-double“ či „Turnpike double“. A nezapomnělo se ani na dosavadní návěsy se sklápěním zespodu, které také byly převedeny do vlastnitelné podoby. Všem těmto návěsům pak můžete dle své libosti přizpůsobovat kola, blatníky, zástěrky, nárazníky a další příslušenství.

Novinka 2 Novinka 3
Novinka 4 Novinka 5

Vylepšení ozvučení v interiéru kabiny:

Do zvukového enginu vývojáři implementovali nový efekt simulující útlum zvuku v kabině od okolních zvuků prostředí, ale také např. od motoru a kol samotného tahače. Vzhledem k tomu, že každý tahač má jinou zvukovou izolaci, zvukaři ji simulují pomocí ekvalizace zvuku a efektu ozvěny. Zjednodušeně řečeno – nastavení zvuků z kabiny bylo aktualizováno, aby lépe simulovalo tlumení okolních zvuků. Jako obvykle se jedná o postupný proces a do budoucna vývojáři plánují přesnější simulaci i podle velikosti jednotlivých kabin.

Nové SDF fonty:

Další příjemnou novinkou je použití SDF fontů ve hře. Tato metoda umožňuje přesné zobrazení písma v jakémkoliv rozlišení, měřítku nebo z jakékoliv vzdálenosti. Namísto toho aby se text zobrazoval jako obrázek, který se může při menším rozlišení nebo přiblížení z velké vzdálenosti deformovat, SDF fonty zůstávají pro pozorovatele dokonale jasné a ostré v libovolné velikosti. V první iteraci největší rozdíl poznáte rovnou v uživatelském rozhraní hry, včetně jmenovek v konvojích, na dopravních značkách, GPS, registračních značkách a zkrátka všude tam, kde se používá písmo bez další vrstvy.

Novinka 6
Novinka 7 Novinka 8
Novinka 9 Novinka 10

Kompletní výpis změn

Mapa:
  • Opraveno množství chyb.
Vozidla:
  • Přidány vlastnitelné sklápěcí návěsy.
Ostatní:
  • Přidán zvukový útlum.
  • Přidány MSDF fonty.

Testovací update 1.43 pro American Truck Simulator si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru.

Zveřejnit odpověď