Testovací update 1.43 pro Euro Truck Simulator 2

Ani ne den od spuštění veřejného testování aktualizace 1.43 pro ATS začíná testování stejné verze i pro Euro Truck Simulator 2. Vzhledem k nabitému plánu ke konci roku vývojáři posílají mezi hráče první iteraci nové aktualizace co nejdříve, přičemž do finálního vydání ještě mezitím přibydou další novinky.

Novinka 1

Mějte tedy na paměti, že se stále jedná o betaverzi, na které se pracuje, takže se můžete setkat s množstvím chyb. Nyní si ale už pojďme rozepsat všechny dosavadní novinky.

Přepracování Lyonu:

ETS2 se mimo jiné v této aktualizaci dočkalo mnoha mapových vylepšení. Prvním z nich je kompletní přepracování francouzského města Lyon. Jak si můžete všimnout na porovnávacích screenshotech níže, vše nyní mnohem více odpovídá skutečnosti, vývojáři celou oblast aktualizovali a přidali také tři nové dominantní památky města. Jako obvykle byla také vylepšena vegetace, dopravní značky, textury, zkrátka nezůstal kámen na kameni.

Novinka 2 Novinka 3
Novinka 4 Novinka 5
Novinka 6

Vylepšení mýtných bran:

Zvláštní péči dostaly mýtné brány po celé Evropě. Vývojáři na nich aktualizovali rychlostní limity, dopravní značení a provedli další menší úpravy. I když se nejedná o kompletní přepracování, tak by váš průjezd těmito bránami měl být příjemnějším zážitkem. Zatím se nedostalo na úplně všechny brány, každopádně vývojáři se jim budou věnovat i nadále.

Nová vyhlídková místa:

Pokud rádi objevujete krásy mapy, které se tvůrci velmi detailně věnují, určitě vás potěší rovnou 35 nových vyhlídkových míst opět po celé Evropě. Možná vás to tak naláká se do některých starších oblastí vrátit a podívate se na ně z jiné perspektivy.

Novinka 7
Novinka 8 Novinka 9

Nové silnice v Iberii:

Jak bylo slíbeno při vydání nejnovějšího mapového rozšíření Iberia, vývojáři i nadále přidávají další úseky silnic z tohoto poloostrova. V této aktualizaci jich přibylo hned několik. První z nich naleznete severně od Madridu, kde spojuje dálnici A-1 s dálnicí A-2. Druhou novou silnici najdete na jihu Portugalska, začíná u města Sines, prochází kolem města Beja a končí ve Španělsku těsně nad Sevillou. A poslední z nich je kratší úsek A-52 spojující města Vigo a Leon. Pokud tedy toto DLC vlastníte, máte opět co prozkoumávat.

Novinka 10
Novinka 11 Novinka 12

Nové trasy pro speciální přepravu:

Značného přídavku se dočkalo také DLC Special Transport. Napříč celou Evropou přibylo rovnou 8 nových tras, po kterých můžete vozit unikátní zakázky za dozoru doprovodných vozidel. Jedná se o tyto trasy:

  • z Daugavpils do Rezekne
  • ze Sorie do Teruel
  • z Galați do Jasy
  • z Cagliari do Sassari
  • z Göteborgu do Helsinborgu
  • z Brestu do Rennes
  • z Brém do Travemünde
  • z Varšavy do Katovic
Novinka 13

Vlastnitelné sklápěcí návěsy:

Další hlavní novinkou této aktualizace jsou vlastnitelné sklápěcí návěsy, stejně jako v případě ATS. Pro ETS2 jsou k dispozici dvě upravitelné nástavby (hliníkové nebo ocelové) v krátké nebo dlouhé variantě se dvěma nebo třemi nápravami. Všem těmto návěsům pak můžete dle své libosti přizpůsobovat kola, blatníky, zástěrky, nárazníky a další příslušenství.

Novinka 14 Novinka 15
Novinka 16 Novinka 17

Vylepšení ozvučení v interiéru kabiny:

Do zvukového enginu vývojáři implementovali nový efekt simulující útlum zvuku v kabině od okolních zvuků prostředí, ale také např. od motoru a kol samotného tahače. Vzhledem k tomu, že každý tahač má jinou zvukovou izolaci, zvukaři ji simulují pomocí ekvalizace zvuku a efektu ozvěny. Zjednodušeně řečeno – nastavení zvuků z kabiny bylo aktualizováno, aby lépe simulovalo tlumení okolních zvuků. Jako obvykle se jedná o postupný proces a do budoucna vývojáři plánují přesnější simulaci i podle velikosti jednotlivých kabin.

Nové SDF fonty:

A v neposlední řadě další příjemnou novinkou je použití SDF fontů ve hře. Tato metoda umožňuje přesné zobrazení písma v jakémkoliv rozlišení, měřítku nebo z jakékoliv vzdálenosti. Namísto toho aby se text zobrazoval jako obrázek, který se může při menším rozlišení nebo přiblížení z velké vzdálenosti deformovat, SDF fonty zůstávají pro pozorovatele dokonale jasné a ostré v libovolné velikosti. V první iteraci největší rozdíl poznáte rovnou v uživatelském rozhraní hry, včetně jmenovek v konvojích, na dopravních značkách, GPS, registračních značkách a zkrátka všude tam, kde se používá písmo bez další vrstvy.

Novinka 18
Novinka 19 Novinka 20
Novinka 21 Novinka 22

Kompletní výpis změn

Mapa:
  • Přepracováno město Lyon.
  • Přidáno 35 vyhlídkových míst.
  • Vylepšeny mýtné brány.
  • Přidáno 8 tras pro DLC Special Transport.
  • Přidány 3 úseky silnic v DLC Iberia.
Vozidla:
  • Přidány vlastnitelné sklápěcí návěsy.
Ostatní:
  • Přidán zvukový útlum.
  • Přidány MSDF fonty.

Testovací update 1.41 pro Euro Truck Simulator 2 si můžete jako vždy stáhnout z betaverzí Steamu pod názvem „public_beta“. Veškeré chyby, na které případně narazíte, pak hlaste do specifického vlákna na oficiálním fóru nebo na našem fóru. Během veřejného testování se používá oddělený World of Trucks web, kde se po skončení testování veškerá nahraná data smažou. Non-Steam verze bude dostupná po skončení veřejného testování.

Zveřejnit odpověď