Shrnutí událostí v SCS Software za poslední dny

V následující novince si shrneme nejdůležitější události, které se za posledních pár dní u SCS Software odehrály. Podíváme se, jak to vypadá s připravovaným patchem, jak je na tom Euro Truck Simulator 2 mezi herními novináři nebo třeba v jak si vede v kampani Greenlight, tak hurá na to.

Herní zpravodajství

Jak to tak vypadá, ETS 2 má problém dostat se do povědomí herních stránek a médií obecně. Většina recenzentů se naučila ignorovat malé simulátory a ETS 2 se tak dostalo do stejných kolejí, přestože se vývojářům podařilo tento žánr posunout o značnou úroveň výš. Hra ještě ani nepřilákala dostatek recenzentů z významných herních webů, aby získala hodnocení na Metacritic.com a do doby, než se tato novinka objevila v originále na blogu SCS Software, tam kupodivu nebyla ani žádná uživatelská recenze. Vypadá to na potencionální úkol pro všechny fanoušky, aby pomohli ETS 2 s evangelizací této hry lidem truck simulátorů nepolíbených.

Kampaň Steam Greenlight

Být ignorován herním tiskem znamená také značnou nevýhodu např. když tým z Valve prozkoumává situace navrhovaných her. Přestože se ETS 2 poměrně daří v prodejích a drží se na velmi pěkných pozicích v prodejnostních žebříčcích, stále nemají cestu na Steam snadnou. V tuto chvíli to tak vypadá, že kampaň Greenlight je jejich jediná naděje. Přidání poznámky do internetových novinek zobrazovaných při výběru profilu v ETS 2 trochu pomohlo, přesto ale zůstává až za 20. pozicí.

Novinka 1

Připravovaný patch

Vývojáři plánují pozastavit další práce už zítra a snažit se doladit aktuální problémy, aby byl patch připraven na vydání ke konci tohoto týdne. Patch bude obsahovat řadu oprav a několik menších vylepšení. Zpětná vazba byla obrovská a vývojářům se podařilo opravit stovky malých chyb, ale stovky jich ještě zůstávají, nemluvě o velkých věcech na seznamu přání. Vývojáři ale mají v plánu další aktualizace a jádro hry hodlají vylepšovat ještě mnoho dalších měsíců (a v příštích novinkách se dočteme rovnou o plánovém rozšíření mapy a jejich možnostech).

Nové servery

SCS Software stále nemá moc aktuální informace o prodejích ETS 2 na maloobchodních trzích, které jsou obvykle poskytovány čtvrtletně, a tak jsou vývojáři nuceni spoléhat se na své dohady a veřejně dostupné grafy a žebříčky. Každopádně očekávání úspěchu ETS 2 na trhu dalo vývojářům určitou jistotu, a tak si mohli dovolit další dva nové servery nainstalované u jejich poskytovatele internetových služeb. V následujících dnech tak plánují konečně spustit oficiální vývěsku SCS Software a lépe tak komunikovat s fanoušky a zároveň jim dát prostor, jak pohodlněji diskutovat o jejich hrách.

Zveřejnit odpověď