Vývojové plány SCS Software pro rok 2020

Dnes krátce po půlnoci byl oficiálně ukončen vánoční event a všichni už se soustředí na to, co nás nečeká v tomto roce. SCS Software se tentokrát rozhodlo poodhalit své plány mnohem dříve než obvykle.

Novinka 1

Dalším státem pro American Truck Simulator bude Idaho, proslulé zejména svými bramborami, ale také hornatou krajinou. K dispozici už je Steam stránka, kde si mimo jiné můžete přidat rozšíření Idaho do seznamu přání:

Novinka 1

Evropa se vydá na dlouho očekávaný Pyrenejský poloostrov a rovněž už si můžete prohlédnout Steam stránku, kde si mimo jiné můžete přidat rozšíření Iberia do seznamu přání:

Novinka 2

Přestože však došlo k oznámení těchto mapových rozšíření mnohem dříve než obvykle, neznamená to, že dojde také k jejich dřívějšímu vydání. První polovinu roku se totiž vývojáři budou plně věnovat technické stránce jejich simulátorů. V nadcházející aktualizaci 1.37 nás čeká zbrusu nový zvukový engine s názvem FMOD. Ten umožní implementaci mnohem věrohodnějších enviromentálních zvuků (jako např. zvuky přírody, městského provozu nebo vlaků), ale samozřejmě také zvuků samotných tahačů, které se budou lišit i podle povrchu, po kterém zrovna jedete.

Neméně důležitou aktualizací bude i 1.38, která přinese výrazná grafická vylepšení. Díky grafickému rozhraní DirectX 11 právě probíhá přepracování nasvícení, modelů a všech věcí kolem, aby hra vypadala mnohem lépe než doposud. O všech těchto změnách se zároveň povídalo ve vánočním streamu, který si můžete ze záznamu zhlédnout níže.

Kromě toho vývojáři pracují na nových tahačích i tuningových balíčcích a stejně tak nás čekají další zajímavé eventy na World of Trucks. Je toho opravdu mnoho, takže jednotlivé aktualizace a rozšíření mohou přijít později, než možná očekáváte, nicméně všechny zmíněné novinky jsou plánovány na tento rok, takže rozhodně se máme na co těšit.

17 comments

  1. Dobrý den vážení nemáte prosím tušení zda vývojáři neplánují dát do ETS 2 nový tahač IVECO nebo dokázal by ho někdo vytvořit nakreslit? tento tahač je naprostá bomba a mě se moc líbí a dále bylo by fajn odstranit všechny uzavírky krize podél dálnic a vjezdu a navíc by bylo fajn mít v garáži vedle sebe více tahačů a prostě nastupovat do toho který si vyberete např určenou klávesou snad toho nechci tak moc dekuji

  2. V lonskem roce jsme presli na DirectX 11 a v letosnim roce prijdou dalsi velke aktualizace, ktere vylepsi hru po zvukove strance i te graficke. Libi se mi, jakou cestou se SCS vydava, jenom doufam, ze oba nasledujici updaty (1.37 a 1.38) budou obsahovat i nejake nove silnice. Nevim proc, ale libi se mi, kdyz se ve stavajicich statech objevi nejaka nova silnice. Hodne se mi libi pridane useky silnic jako jsou OR58, OR140/NV140, CA299, US550, ci US191.

Zveřejnit odpověď