Sever a jih v rozšíření Idaho pro American Truck Simulator

Ať už se budete projíždět kteroukoliv částí Idaha v rozšíření pro American Truck Simulator, čeká na vás rozmanitá příroda, rozsáhlá pohoří, národní parky i rušná města. Určitě si ale všimnete, že mezi severními a jižními částmi Idaha jsou značné rozdíly, které nám vývojáři představují v dnešní várce screenshotů.

Na severu je velká část státu pokrytá hustými lesy, horami a množstvím jezer. Ostatně nachází se přímo vedle sousedícího stálezeleného Washingtonu, takže se nejedná o nic překvapujícího. Dalším velkým rozdílem souvisejícím s krajinným rázem je pak hustota obyvatelstva, v severní části sídlí pouze zhruba 20 % celkové populace státu, takže zde nenajdete žádná velká města.

Novinka 1 Novinka 2
Novinka 3 Novinka 4

Na jihu se pak krajina drasticky mění v pouštní oblasti se suchými vrcholky hor podobné těm v sousedních státech Nevada a Utah. Nachází se zde totiž významná sopečná uskupení, která v průběhu několika milionů let krajinu utvářela. Jakmile opustíte poušť, čeká vás největší a zároveň hlavní město Idaha – Boise. Ovšem se svými necelými 230 000 obyvateli se rozhodně nejedná o žádné velkoměsto, naopak díky své maloměstské atmosféře získalo přezdívku „velké městečko“.

Novinka 5 Novinka 6
Novinka 7 Novinka 8

Jednou ze zajímavostí jihu Idaha je také městečko Sun Valley, kde se každý červenec už od roku 1983 schází největší jména technologického a mediálního průmyslu na tamní konferenci pořádané investiční bankou Allen & Co. Místní luxusní hotel je obklopený nádherným pohořím, které je domovem prvního lyžařského střediska v USA a dokonce první sedačkové lanovky na světě. Není divu, že to přilákalo lecjakého miliardáře široko daleko.

Novinka 9 Novinka 10

Nezapomeňte se také podívat na Steam stránku, kde si mimo jiné můžete přidat rozšíření Idaho do seznamu přání:

6 comments

  1. Na 1. obrazku je silnice US93 s odbockou na silnici ID75 (kousek od mesta Challis, na 2. obrazku je silnice US95 a Time Zone Bridge, 5. obrazek se nachazi na dalnici I-84 – Cotterel Weigh Station, obrazek 6 pochazi z mestecka Shoshone, obrazek 7 dle dohadu na SCS foru pochazi z Mountain Home a posledni 2 obrazky pochazi ze Sun Valley, ktere sousedi s mestem Ketchum.

Zveřejnit odpověď